De toekomst heeft de jeugd

Ik had het al eerder gezegd, de zorg verandert. En dat komt niet alleen door de veranderde inzichten van de verzorgende, maar zeker ook door deze generatie ouderen. Er vind een enorme verandering plaats in het bejaard zijn van nu. Waar we “vroeger” de mensen om 19.00 naar bed brachten, ben ik nu in mijn nachtdienst nog druk met het naar bed helpen van clienten. Pyama-dagen zijn volledig afgeschaft. We zien steeds vaker internet verbindingen op de appartementen in plaats van breiwerkjes en de mondigheid neemt toe. Mooi!

De oudere van nu staat steeds meer en steeds langer met beide benen in de maatschappij…Met of zonder rollator.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar de verdere toekomst.

 

Hoe gaat dit zich ontwikkelen? De jongeren van nu worden de bejaarden van de toekomst, dus ik kan niet wachten op de eerste onderrug tatoeage die boven een incomat uitgepiept komt. En poetsen we straks in de tandloze monden van de toekomst alleen de tongpiercings nog tot ze glimmen? Ik hoop dat ik het nog mag gaan meemaken als verzorgende…. dik kans als ik tot mijn 75ste moet gaan doorwerken!

 

Uiteraard zal deze verjonging zich in alle aspecten van de zorg manifesteren. De ouderen van de toekomst willen geen accordeon muziek met inhakers van hollandse bodem op zondagmiddag, die willen Rammstein en headbangen, top 40 inplaats van “goud van oud”. Ik denk ook dat de oergezellige bingo’s met als hoofdprijs een rol koekjes en bus slagroom plaats moet gaan maken voor andere spelletjes. World of warcraft… (uiteraard online) en Colonisten van Catan, want daar wordt de nieuwe generatie toekomstige bejaarden mee oud.

We kopen en verkopen onze eigen scootmobiel zelf op marktplaats en bestellen online de laatste mode.

 

Daar zit ik dan…. op zaterdagaond, half 10 in een pyama met dikke sokken onder een dekentje en een kopje thee op de bank. Breiwerkje naast me en “ik hou van holland” op de TV… De omgekeerde wereld, het moet niet gekker worden.

De jongere van nu is de bejaarde van de toekomst, maar in mijn toekomst mag die pyamadag best terug hoor, doe maar…gewoon elke zondag!!!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *