Van alle markten thuis

Leukopor is een geweldig en onmisbaar stuk gereedschap….

De zorg is dynamisch! Er gebeurt van alles in hoog tempo.

Ik draai inmiddels al een kleine 20 jaar mee in die zorg en ondanks het feit dat ik nog niet eens zo oud ben (of me oud voel) betrap ik me er zelfs al op dat ik wel eens zeg.”vroeger, vroeger deden we dat nog zo.”

Waar ik “vroeger” in mijn B verplegingstijd nog een waslijst aan medicamenten uit mijn hoofd zat te leren heb ik nu een app op mijn Iphone, in 3 seconde heb ik een halve encyclopedie op mijn scherm met meer informatie dan ik ooit zal kunnen verwerken, toch handig. De medische handboeken zijn vervangen door wikepedia.

Door de jaren heen ben ik door mijn diverse opleidingen breed geschoold. Al lijkt veel van die moeizaam ingedrilde kennis nu nutteloze ballast. De tijden zijn veranderd, de zorg ook

Zo heb ik me kort geleden in mijn nivo 3 opleiding nog uitgebreid verdiept in de SAMPC blijkt ineens dat de 4 domeinen al op de loer liggen.

Ik zie al die “oude” kennis maar als extra bagage die ik meeneem in mijn werk. Wie weet gaat de zorg ook ooit nog eens op de vintage tour en dan weet ik dat toevallig allemaal al.

Als verzorgende ben ik tegenwoordig breed inzetbaar en dan kijk ik niet alleen naar de zorg die breed wordt door het vervagen van harde scheidingslijnen tussen verzorging, verpleging en PG nee dan kijk ik nog weer breder…. Ik weet niet meer hoeveel batterijen ik al niet heb verwisseld, ik kan klokken in alle soorten verzetten (lang leve de winter en zomertijd)en op hol geslagen afstandsbedieningen gereset, ik programmeer telefoons en draai brillepootjes vast(met dank aan het schilmesje), zelfs doorgeslagen stoppen zijn geen probleem meer. Leukopor is een geweldig en onmisbaar stuk gereedschap. Alles, echt alles kun je ermee vastplakken als het moet!

En ja, dan is het weer z’on dankbaar beroep!

Goh zuster…. Wat doe je dat handig!

Jazeker mevrouw, de moderne zuster… die is echt van alle markten thuis!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mis geen blog!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *